Gezamenlijke rit op dinsdagavond

Gedurende de wintermaanden wordt er in het donker doorgereden. Duidelijke en goede verlichting voor en achterop de fiets verplicht. Echter zullen de weersomstandigheden bepalen of de wekelijkse avondrit veilig genoeg is om te starten.

Vanaf dinsdag 4 april 2023, na het ingaan van de zomertijd, starten we met een wekelijkse trainingsavond.

De startplaats is bij de Staver in Middelharnis om 19.00 uur!

We starten en rijden in verschillende groepen (A-B-C)  een vaste route van 60 kilometer over de kop van onze mooi eiland.

  • A start als eerste groep, rijden een gemiddelde van +/- 37+ kilometer per uur
  • B start als tweede groep, rijden een gemiddelde van +/35 kilometer per uur
  • C start als laatste groep, rijden een gemiddelde van +/- 30 a 32 kilometer per uur (en passen de snelheid aan wanneer daar aanleiding toe is)

Deze trainingsrit is bedoeld voor zowel de wedstrijdrenners alsook de toer renners van Cyclingteam Flakkee en we rijden volgens met “samen uit, samen thuis” principe.
Wanneer blijkt dat de niveau verschillen van de deelnemers te groot zijn zullen we het initiatief nemen om de groep te splitsen en hiermee aan te passen aan de wensen van de verschillende fietsers.

In de groepen zullen meerdere “wegkapiteins” aangesteld zijn die de snelheid bepalen, route aangeven en de groep in de gaten houden zodat deze trainingsrit veilig en leuk voor iedereen is.

We nodigen alle leden van Cyclingteam Flakkee van harte uit om aan te sluiten, laat je niet afschrikken door de afstanden of snelheden maar probeer het eens!

Dat betekent dat:

  • We rijden veilig of we rijden niet!
  • We de verkeersregels hanteren
  • We allemaal verplicht een valhelm dragen
  • Zorg voor deugdelijke en opgeladen verlichting in't begin en aan het einde van het fietsseizoen
https://cyclingteamflakkee.nl/wp-content/uploads/2022/08/afbeelding-8.jpg